Vår monter var mycket välbesökt.

Föreningen deltog för första gången som utställare på mässan, som gick av stapeln den 4 september. Den har funnits sedan 2012, med avbrott för pandemiåren och antalet besökare har vuxit till cirka 5 000! Ett varierat utbud av vad som kan intressera seniorer erbjöds, t.ex. resor, information från pensionärsorganisationer och patientföreningar som vår egen och en hel del andra tjänster en ”årsrik” person kan ha nytta av. Ett omfattande föreläsningsprogram fanns också för besökarna att ta del av.

Huvudsyftet med vårt deltagande var att informera om vår förening och våra aktiviteter och i förlängningen locka till medlemskap. Ett antal intresseanmälningar kom in!

Styrelsen ställde sig mangrant till förfogande för att efter bästa förmåga svara på de frågor som dök upp under dagen som startade kl. 10.00 och pågick till kl. 16.00.

En strid ström av intresserade personer besökte vår monter där utbudet av information var mångsidigt. Bl.a. fanns flera utgåvor av OsteoporosNytt, broschyren ”Livet efter benskörhet” och en checklista för att minska fallrisk hemma, framtagen av Rehabcentrum i Skellefteå. Ett 30-tal passade också på att göra den FRAX-mätning som erbjöds, varav flera uppmanades att därefter ta kontakt med vården.

Ett quiz med frågor om osteoporos väckte stort intresse, över 50 tävlingsformulär lämnades in. Tre vinnare har premierats med var sitt presentkort som kan användas på många olika inköpsställen i Umeå, mycket uppskattade priser!

/Margareta Axelsson
Ledamot, Osteoporosföreningen Västerbotten

Foton tagna av styrelsen

Vi berättade om benskörhet och fallprevention samt delade ut trycksaker.

Clas Göran Axelsson, ordförande (till vänster) i samtal om FRAX.

Nämen hej!
Kul att du kom hit.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, som kommer varje fredag eftermiddag.
Du får alla nyheter och inlägg som publiceras här på sidan.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Om något inte fungerar när du försöker prenumerera - hör av dig här så hjälper vi dig.